Nog even en dan kunnen we weer genieten van al het moois wat het voorjaar ons te bieden heeft. Bloemetjes, fladderende vogeltjes en hopelijk een zonnetje. Heb je alle potjes met hyacinten en blauwe druifjes al bij mij in de tuin gespot? Ik hou ervan om voor jou en voor mezelf een gezellig sfeer te creëren.

Halve waarheden of leugens?

Al jaar en dag bestaan in cosmeticaland “trends”. Eén van de nieuwste trend is dat op het verpakkingsmateriaal van gangbare huidverzorgingsproducten allerlei kreten staan zoals: zonder parabenen, zonder zeep, zonder kleurstoffen, parfumvrij, palmolie vrij, zero waste, micro plastic free enz.

In de wereld van beauty en cosmetica moet tegenwoordig alles puur, leuk, goed, groen en vooral gezond zijn. Make-up is vegan, biologisch, cruelty free, vrij van dit/dat/zus en zo en “met natuurlijke ingrediënten”. Maar, is het niet veel belangrijker om te weten wat er WEL in een product zit dan te weten wat er NIET in zit? Welke werkstoffen worden er gebruikt, kan de huid deze verdragen en verwerken?

Niet alles wat in de natuur voorkomt is per definitie gezond of bruikbaar. Als geneeskrachtige klei gebruikt mag worden als masker, kan het zijn dat de zware metalen die voorkomen in de klei dat niet zijn. Ook lanoline kan een gewenste grondstof zijn, maar helaas is het product vaak besmet met pesticiden die zijn toegepast om ongedierte te bestrijden. Met verontreinigingen zoals dierlijke eiwitten, resten van pesticiden, zware metalen en dergelijke wordt bij de beschrijving van INCI (ingrediëntenlijst van het product) in het geheel geen rekening gehouden.

Juist daarom werk ik met de allerzuiverste, hoog geconcentreerde producten van Rosel Heim en Zao die zich ECHT biologisch mogen noemen!

Trainingsdagen

Het afgelopen jaar heb ik veel trainingen gevolgd. Sommige waren als verdieping van mijn kennis over o.a. de huid, voeding en gezondheid. Andere trainingen kon ik direct in de praktijk brengen zoals de heerlijke Tuina zen rugmassage. De workshop over het gebruik van honing, de zijdecocons, kwasten en de rozenkwartsstaafjes blijkt een groot succes tijdens de behandeling.

Er staat al een 2 daagse training over de producten van Rosel Heim in de agenda. En deze maand start ik met een training die heet: de huid als spiegel van de ziel. Ben zeer benieuwd naar alles wat er te leren valt.

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je mijn site bezoekt. Wat kan ik voor je doen?