Tuina Zen massage

Tuina Zen, het laten stromen van levensenergie 

Wat is een Tuina Zenn massage?

druppel op rug aromatouch-huidverzorging puur en passie

De Tuina Zen massage wordt in China al meer dan 2000 jaar toegepast. Het doel van Tuina is een uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi (levensenergie) te bewerkstelligen, waardoor lichaam en geest kunnen helen. Deze massage stimuleert de energiebanen (meridianen) en acupunctuurpunten van het lichaam. Door met aandacht te masseren, worden blokkades in beweging gezet en gaat de energie weer beter stromen. Het zorgt o.a. voor versteviging van de spirituele as waardoor men beter geaard wordt en de geest tot rust komt. De massage verwarmt en zorgt voor een betere doorbloeding.

Wat zijn meridianen? 

Meridianen zijn symmetrische energiebanen in het lichaam, die van je kruin tot in de puntjes van je vingers en tenen lopen. Door heel het lichaam liggen vele meridianen die samen een compleet netwerk vormen. De belangrijkste functie van dit netwerk is het vrijelijk laten stromen van de levensenergie. De meridianenleer is afkomstig uit de oosterse gezondheidsleer, maar heeft ondertussen ook een belangrijke plaats ingenomen in de westerse wereld.

Welke functie hebben meridianen?

Hoewel elke meridiaan correspondeert met een bepaald orgaan, is de functie van elke meridiaan veel uitgebreider. Dat komt omdat ze zowel een fysieke als psychische dimensie hebben. Een stagnatie van Qi (levensenergie) in de levermeridiaan kan op een leverprobleem duiden, maar het kan er ook mee te maken hebben dat je erg prikkelbaar bent. Elke meridiaan is dagelijks op een specifiek tijdstip extra actief. De maagmeridiaan is bijvoorbeeld actief tussen 07:00 en 09:00, terwijl de niermeridiaan actief is tussen 17:00 en 19:00.  

Waardoor worden meridianen beïnvloed?

Eigenlijk door alles waar we in ons dagelijks leven mee te maken hebben. Denk aan voeding, slaap, beweging, stress en emoties. Als het om negatieve invloeden gaat, zoals te veel stress en negatieve emoties als woede of verdriet, dan bekent dit dat er een stagnatie is van de energiedoorstroming in de meridianen. Er ontstaan hierdoor als het ware knopen of blokkades. Het kan ook zijn dat er te veel energie of juist te weinig energie in de meridianen is. Dit kan allerlei kwalen tot gevolg hebben op lichamelijk, geestelijk en spiritueel vlak. Omdat de oosterse gezondheidsleer gestoeld is op een holistische visie, waarbij alles met elkaar is verbonden, betekent dit dat het hele lichaam en de geest hierdoor beïnvloed worden.

“Met een regelmatige massage
verbeter jij de gezondheid van je lichaam”

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je mijn site bezoekt. Wat kan ik voor je doen?