Loveli

Natuurlijk, simpel toch?

Natuurlijk staat bij Loveli op nummer 1

Loveli-deo-30ml-fresh-cotton-huidverzorging puur en passie
Loveli-deodorant-refill-30ml-Fresh-Cotton huidverzorging puur en passie

Natuurlijk, simpel toch?

Het woord ‘natuurlijk’ is niet beschermd en kan iedere producent op z’n potjes zetten. Maar wat verstaat Loveli precies onder natuurlijk.

Natuurlijk is alles wat van planten afkomstig is. Lijkt simpel, maar dat is het nog niet. Bijenwas en honing worden bijvoorbeeld door bijen verzameld, maar komen wel van planten. Bij twijfel wordt daarom de lijst ingrediënten aangehouden die goedgekeurd is door de certificeringsorganisaties BDIH of Ecocert voor de productie. En ja, dat betekent dus wél bijenwas en ook honing. Daarmee zijn sommige producten van Loveli dus niet veganistisch, zoals de deodorant.

producten loveli huidverzorging puur en passie

De producten van Loveli bevatten dus sowieso nooit:

parabenen

phenoxyethanol

siliconen

aluminium

nano

SLS of SLES

palmolie

PEG’s

synthetische parfums/kleurstoffen

dierlijke producten tenzij natuurlijk door hen geproduceerd, zoals melk en honing

microplastics

Biologisch/Organic

look for the zero plastic inside
De term biologisch (organic) is wel beschermd. Het houdt in dat bij de productie van een ingrediënt zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met milieu, dier en mens.
Voor de producten van Loveli is een absolute voorkeur voor biologisch. Waar dat mogelijk is, wordt er dus altijd gekozen voor de biologische variant van een ingrediënt. Maar (nog) niet alle ingrediënten van de Loveli-producten zijn eco-gecertificeerd (officieel biologisch). Dat zit zo: van sommige ingrediënten, zoals water en natriumbicarbonaat, bestaan geen eco-gecertificeerde versies. Andere ingrediënten hebben geen eco-certificering omdat een producent (nog) niet kan of wil betalen voor certificering.
In sommige gevallen is het nog niet gelukt om het ingrediënt dichtbij huis en van de juiste kwaliteit te vinden in de bio variant.
De producten zijn dus al (groten)deels biologisch en werken ze keihard om alle niet-biologische ingrediënten te vervangen door gecertificeerd biologisch.
Loveli-bodywash-Sunny-Orange-200ml-huidverzorging puur en passie

Verpakkingen

Loveli-lipbalm-summer-huidverzorging puur en passie

De grote droom van Loveli is om ook alle verpakkingen uitgevoerd te hebben in duurzaam materiaal. Liefst biodegradable zodat je een leeg flesje ook op de composthoop zou kunnen gooien. Wat precies het duurzaamste materiaal is, daar is nog volop discussie over en die discussie volgen ze op de voet.

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je mijn site bezoekt. Wat kan ik voor je doen?