Therapeutische producten

Deze producten uit de Rosel Heim serie zijn bedoeld om helend te werken. Ze worden tijdelijk, zolang het probleem zich voor doet ingezet.

De balsam is geschikt voor een jonge huid die neigt naar een sterkere verhoorning en een verhoogde talgproductie. Deze crème bevat stoffen die een kalmerende invloed hebben en ontstekingen proberen te voorkomen.

De remedi hoort in iedere badkamer thuis, is geschikt om plaatselijk te gebruiken bij ontstekingen (puistjes). De werkstof ichtiol droogt uit en ontgift, het hamamelisextract helpt om de huid te helen.

Het masker zorgt ervoor dat de huid zichtbaar strakker en elastischer word. Tegelijkertijd remt het de vermeerdering van vreemde bacteriën en de uitbreiding van ontstekingen af.

Het aloë vera leem masker verbeterd de vochthuishouding zodat ook rimpels verminderen, het verkoelt en werkt rustgevend op de huid. De leem voert de afvalstoffen van de bacteriën af.

Corneo lipid herstelt een beschadigde of te dunne hoornlaag en maakt de huid opnieuw weerbaar. Ze wordt als kuurcrème ingezet om de lipiden (het stofje waarmee de cellen aan elkaar blijven plakken) weer op te bouwen, daardoor wordt de barrière van de hoornlaag weer hersteld. Het vochtgehalte wordt gereguleerd en de strijd tegen het verouderingsproces aangegaan.

Een dunne hoornlaag is soms aangeboren, soms het gevolg van ziektes, soms door bijwerking van medicijnen zoals cortison. Tegenwoordig ontstaat een veel te dunne huid ook door het langdurige gebruik van “veelbelovende” cosmetica, zoals antirimpelcrèmes en zogenaamde “verjongende” crèmes. Er worden dikwijls huidonvriendelijke stoffen gebruikt die de barrièrefunctie van de huid verstoren, de huid onnodig verdunnen en de lipiden oplossen die de hoorncellen aan elkaar kitten. Dit alles bewerkt effect op korte termijn.  Omdat de huid rond de ogen van nature extra dun is, is de corneo lipid een uitstekende oogcrème.