Reiniging

Reiniging van de huid

Onze huid beschermt zichzelf door een ingewikkeld systeem. Over en weer beïnvloeden verschillen de factoren elkaar. De hydrolipidfilm, de bacteriënflora en de hoornlaag vormen de buitenkant van het afweermechanisme van de huid. Wordt dit systeem in het functioneren verstoort door bijvoorbeeld het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, wordt de bescherming tegen ziekteverwekkende kiemen of bacteriën niet meer gewaarborgd. Met de samenstelling van de Fase 1 is Rosel Heim erin geslaagd het reinigende effect te bereiken door ondersteuning van dit functionele huidsysteem.

S’ avonds wordt met de reinigingsemulsie op basis van L(+)melkzuur de huid behoedzaam gereinigd. De zachte emulsie neemt overtollig huidvet en in water oplosbare vuile deeltjes op en kan eenvoudig worden afgespoeld met water. Met deze reiniging wordt ook oogmake-up verwijderd. Om de werking van  L(+)melkzuur niet te verstoren mag de huid niet na behandeld worden met lotions en tonics.

Voor de extreem dunne, droge huid en/of bij een beschadigde hoornlaag wordt in het begin gekozen voor de extra milde reiniging.