Beschermen

Bescherming van de huid.

Volgens mevrouw Rosel Heim heeft haar familie het recept van de beschermende dagcrème gestolen van de natuur. Deze dagcrème komt bijna overeen met het natuurlijke beschermlaagje boven op onze huid. Dit natuurlijke laagje (de hydrolipidfilm) bestaat uit onze “afvalstoffen” zoals zweet, talgvet en componenten van het verhoorningsproces. Onze huidbacteriën leven in en van dit dunne laagje en beschermen ons tegen vreemde indringers en schadelijke invloeden uit het milieu.

Fase 3 beschermende dagcrème wordt ’s morgens dun aangebracht. De emulsie is zodanig opgebouwd dat ze op en in de bovenste huidlagen een zolang mogelijk aanhoudende beschermlaag vormt. Dit effect kan nog versterkt worden door het aanvullend gebruik van hydroluron ampullen.

Het dunne doorzichtige laagje hydroluron wat met de dagcrème bedenkt dient te worden wordt gebruikt bij een acuut tekort aan vocht en beschermt de huid nog eens extra tegen uitdroging. Het houdt de huid koel en het talgvet vloeibaar. De huid blijft zacht, soepel en elastisch en behoudt haar natuurlijke spanning.